PROTECTING DAY LOTION SPF 20

Pris:
413 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2003416
Antal:
Kommentar till butiken:
Härlig dagkräm med SPF 20
Ge din hud bästa möjliga start på dagen. Protecting day lotion återfuktar och vårdar din hud – och skyddar den från solens skadliga UVA- och UVB-strålar.
För vem?
En kräm med solskyddsfaktor är en viktig komponent i din dagliga hudvårdsrutin, inte bara på sommaren. Protecting day lotion passar alla som vill ge sin hud fina förutsättningar att hålla sig ungdomligt mjuk, smidig och återfuktad. Varje dag, året runt.
 
Du får:
en återfuktande, vårdande dagkräm
solskyddsfaktor 20 (medelhögt skydd)
mängder av hudvårdande ingredienser
en kräm med lätt, behaglig konsistens
Dagkräm + solskydd = sant
Nu behöver du ingen extra solkräm för ansiktet längre. Protecting day lotion innehåller en mängd fina ingredienser som tar hand om din hud och skyddar den mot solens skadliga strålar. Här finns de fysikaliska solfiltren titandioxid och zinkoxid som reflekterar och filtrerar bort både UVA- och UVB-strålar. Tokoferol (vitamin E) och askorbinsyra (vitamin C) verkar i sin tur skyddande mot skadliga fria radikaler, som bland annat bildas just vid UV-strålning. Och vår egen Aloe vera bidrar förstås också med sina hudvårdande, mjukgörande och fuktighetsbevarande egenskaper.
Moderna botaniska ingredienser
I protecting day lotion får dessa ingredienser sällskap av hudvårdande och mjukgörande vattenmelonextrakt, karragentång och snösvampextrakt. Den sistnämnda agerar också som naturlig hyaluronsyra och är en god fuktbindare. Jerikoros-extrakt verkar sammandragande på porer och är även den hudvårdande. Allantoin vårdar, lugnar och skyddar din hud.
Härliga oljor och en ny bekantskap
Dagkrämen innehåller också flera härliga oljor; mjukgörande solrosolja, vårdande oljekål samt åkerkål-och tungträdsolja, som skapar en fuktbindande hinna på huden utan att täppa till porerna. Här finns också en ny bekantskap: callus-extrakt av vår egen Aloe vera. Man kan säga att callus-extrakt är plantans stamceller, celler som ännu är i sin ursprungliga form och kan formas till att få olika funktioner. Här bidrar de till exempel med att skydda din hud. Tillsammans skapar alla dessa ingredienser en dagkräm som sveper lätt över huden utan att kännas det minsta tung eller fet.
Varför är det viktigt med solskydd?
UVA-solstrålar tränger ner i huden och kan bidra till att den åldras i förtid. De kan även ge upphov till rynkor och pigmentförändringar. UVB-strålar i sin tur är de som främst leder till solbränd hud. Det är inte bara under sommaren som det är viktigt att ha en kräm med solskyddsfaktor. Vintersolen skadar också huden och UVA-strålarna går till och med igenom fönsterglas. Sitter du mycket vid ett fönster eller i en bil på dagarna utsätts alltså huden för dessa strålar även om du inte blir brun av dem. En kräm med solskyddsfaktor är därför en mycket viktig komponent i din dagliga hudvårdsrutin, året om.
Ska jag dra eller skruva av locket på protecting day lotion?
Protecting day lotion kommer i en behändig, hygienisk och smart tub med pumpfunktion. Därmed skyddas krämen från överdriven exponering av luft, tar mindre plats på hyllan och tack vare pumpen får du ut rätt mängd kräm.
Dra av locket på tuben och pumpa ut önskad mängd. Risken om du skruvar av locket är att pumpen följer med och att det vakuum som har byggts upp i produkten försvinner. Det kommer då bara luft när du pumpar. Om detta händer, skruva då fast pumpen igen och pumpa ut luften tills vakuum uppstår igen.
Fler produkter i serien
I vår avancerade hudvårdsserie hittar du även: smoothing exfoliator, awakening eye cream, och balancing toner. Passar även perfekt ihop med produkterna från serien infinite by Forever™.

VOLYM: 50ml